För att göra det enklare för konsumenterna att göra bättre vegoval lanserar nu WWF Vegoguiden. Syftet är att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimatet och den biologiska mångfalden. Grönt ljus får de grova grönsakerna och baljväxterna, exempelvis ärtor, rotfrukter och potatis. Vegetabilier som nötter, kokos och avokado har högre påverkan på planeten.
[image]
Enligt WWFs SIFO-undersökning Klimatbarometern 2020 planerar en av tre svenskar att äta mer vego eller har de redan börjat äta mer vegetariskt för att minska sin klimatpåverkan.
– Det är positivt.
Relaterade nyheter
Mest populära
-
-
Viktiga insatser för miljömålen
Naturvårdsverket har idag redovisat den årliga uppföljningen av miljömålen till regeringen. Uppföljningen visar att många myndigheter gör små och...
-
Ericssons program för regelefterlevnad certifieras av den oberoende observatören
Ericsson (NASDAQ: ERIC) meddelar idag den 28 mars 2024 att den oberoende observatören för regelefterlevnad som i juni 2020 utsågs av det...
-
Getinge utökar bioreaktorportföljen med större engångssystem
Getinge utökar sitt utbud av bioreaktorer genom introduktionen av ett Single-Use Production Reactor (SUPR)-system, som initialt är tillgängligt i...
-
Peab bygger bro i Härnösand
Peab har fått uppdraget att riva den befintliga bron över Nattviken i centrala Härnösand och bygga en ny öppningsbar bro i samma läge. Beställare...
-